- Mijn specialiteiten

Mijn Specialiteiten

Na de basis opleiding van pedicure heb ik me verdiep in verschillende specialisaties en heb enkele jaren als pedicure++ gewerkt. Hierdoor ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in de specialisaties, waardoor ik de opleiding tot Medische Pedicure met succes heb afgerond.

Diabetische voeten

Mensen met diabetes zijn extra kwetsbaar aan hun voeten door verminderde doorbloeding en een verminderde gevoeligheid. Daarom besteed ik extra aandacht aan u voeten. Door nieuwe regels voor diabetes is de vergoeding voor veel mensen veranderd. U kunt worden door verwezen via een huisarts of podotherapeut.

Mijn praktijk heeft samenwerkingscontracten met zorggroepen voor diabetes en podotherapeuten.

Overzicht van de zorggroepen:
  • BV Chronische Zorg Gelders Rivierenland
  • Eerste lijn Tiel (ECT)
 
Overzicht van de Podotherapeuten:
  • Penders, Tiel
  • Podotherapie, Culemborg
  • Het voetencentrum Arnhem met een dependant in Ochten

Risico voeten

Risico voeten kunnen zijn:
  • De Reumatische voet,
  • De Verwaarloosde voet,
  • Spastische voet
  • De Oudere voet
 
De  Reumatisch voet:
De voeten van reuma cliënten zijn  vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage van de gewrichten en/of stand veranderingen. Dat geeft juist te veel of te weinig eeltvorming waardoor een pedicurebehandeling nodig is.
 
De Verwaarloosde voet:
Een verwaarloosde voet is een voet die geen of te weinig aandacht aan wordt besteed.
 
Spastische voet:
Dit zijn cliënten met een verlamming of spasme.
 
De Oudere voet:
Als men ouder wordt treden er lichamelijke veranderingen op. Er zijn veranderingen die niet aan de buitenkant zichtbaar zijn. Organen gaan trager werken, de weerstand vermindert, het cellulair vocht vermindert en we krijgen last van reumatisch klachten. Ook zijn er veranderingen aan de voet merkbaar wat tot voetproblemen kan zorgen.

Sculpture Gel Stylist

De methode om Mycose nagels (kalk of schimmel) tegen te gaan en te verhelpen.
 
Dit gebeurt door middel van een milieu-en diervriendelijke `sculpture gel systeem’ van NCM. Een reparatiegel waarbij U met een anti-mycose tinctuur of spray een gegarandeerd resultaat krijgt.
 
De grote trekkracht van de gel ontneemt de nagel uit de huid en zorgt ervoor dat deze na een paar behandelingen gezond en recht terug groeit. Dit systeem werkt ook voor Tunnel-, Dwang-, Ingroeide, Trauma- en Stoot-Nagel.
 
Om de mycose nagel te verfraaien, kan er een gekleurde lak gel op de nagels worde aangebracht en blijft minimaal 6 tot 8 weken zitten.
 
Door het Certificaat Schimmel Diagnostiek kan worden vast gesteld welke schimmel u heeft. Doormiddel van een stukje huid of nagel weg te nemen en deze op te sturen naar Nijmegen voor onderzoek. Hieraan zijn extra kosten verbonden.